Η άμεση προετοιμασία και κατανάλωση φρέσκων τροφίμων είναι προτιμότερη, γιατί τα τρόφιμα διατηρούν τις ιδιότητές τους.
Η βάση της πρώτης παιδικής τροφής, ο ζωμός λαχανικών, μπορεί να παρασκευασθεί σε μεγάλες ποσότητες και να αποθηκευτεί στο ψυγείο σε καλά κλειστά δοχεία, όχι περισσότερο από 48 ώρες, ή να καταψυχθεί σε πρακτικά σκεύη που διατηρούν τα τρόφιμα.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται δοχεία πολυπροπυλενίου (τα γυάλινα μπορεί να σπάσουν).
Θυμηθείτε:
- Ο ζωμός λαχανικών θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 48 ώρες από το μαγείρεμα (καλύτερα θα ήταν να καταναλωθεί μέσα σε 24)
- Το ψάρι και το κρέας μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 2 μέρες το πολύ
- Τα αποψυγμένα τρόφιμα δεν επιτρέπετε να μπουν ξανά στην κατάψυξη
- Τα αποψυγμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από 10 ώρες μέσα στο ψυγείο
- Αποφεύγετε να αποψύχετε τρόφιμα με καυτό νερό
- Τα αποψυγμένα φαγητά πρέπει να μαγειρευτούν εντός 24 ωρών.
- Το δοχείο στο οποίο καταψύχετε τον ζωμό δεν θα πρέπει να το γεμίζετε ως απάνω γιατί τα υγρά διογκώνονται όταν παγώνουν.
Πηγή: infokids.gr