Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Tips πριν τον τοκετό


Δεν πιστεύετε πότε πέρασαν οι 9 μήνες και έφτασε η μέρα για το μαιευτήριο.  Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να προετοιμαστείτε κατάλληλα τις τελευταίες ημέρες πριν τον τοκετό…

Προετοιμαστείτε! 

Καλό θα ήταν να έχετε ετοιμάσει μία βαλίτσα με τα απαραίτητα για το μαιευτήριο και να την έχετε δίπλα σας ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλετε να μαζεύετε  ρούχα τη στιγμή που έχουν σπάσει τα νερά…

Τα χαρτιά

Με την εισαγωγή σας, θα χρειαστείτε ταυτότητα, βιβλιάριο ασφάλισης (για δημόσια νοσοκομεία),
ληξιαρχική πράξη γάμου (η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί μέσα στο προηγούμενο 6μηνο από τον τοκετό) και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Η διαδρομή

Δεν είναι κακή ιδέα να κάνετε μια δοκιμαστική διαδρομή απο το σπίτι στο μαιευτήριο για να είστε προετοιμασμένοι για την ώρα που θα χρειαστείτε ως εκεί.

Λάθος συναγερμός;

Οποιαδήποτε σύσπαση της μήτρας δεν σημαίνει ότι ήρθε η ώρα του τοκετού! Όταν οι συσπάσεις λοιπόν γίνουν επώδυνες και η συχνότητα ανέρχεται σε περίπου 3 συσπάσεις ανά 10 λεπτά, ήρθε η ώρα να πάρετε τηλέφωνο το γιατρό σας.

Προσοχή στο φαγητό

Όταν αρχίσουν οι συσπάσεις σταματά η πέψη. Αποφύγετε οποιοδήποτε φαγητό πριν τον τοκετό, επειδή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Η ψυχολογία

Μην αγχώνεστε, είστε 9 μήνες τώρα προετοιμασμένοι ψυχολογικά και σωματικά οπότε όσο και αν σας γεμίζει άγχος η ώρα του τοκετού, θα πρέπει να χαλαρώσετε και να εμπιστευτείτε τον γιατρό σας. Η ώρα που θα κρατήσετε το αγγελούδι σας αγκαλιά έφτασε!!!

Πηγή: 4moms.gr